Select Page

Alhora, l’Ajuntament entra al Grup d’Acció Local Pesquera de la Marina que permetrà al sector de la pesca i cultura marinera accedir a fons europeus.

L’Ajuntament d’Altea i la Confraria de Pescadors d’Altea han signat, per setè any consecutiu, un conveni de col·laboració a favor de les embarcacions d’Art Menor. Així mateix, l’Ajuntament entra al Grup d’Acció Local Pesquera de la Marina, cosa que permetrà al sector de la pesca i cultura marinera accedir a fons europeus; així ho ha donat a conèixer l’edil de Medi Ambient, Pesca i Agricultura, Jose Orozco.

Pel que fa al conveni de col·laboració de l’Ajuntament i la Confraria de Pescadors, l’aportació econòmica municipal puja a 2.000 euros destinats a les dos embarcacions d’Arts Menors per a les despeses provocades pel deteriorament i trencament de les xarxes de pesca a conseqüència de la interacció amb cetacis. Segons els detalls aportats pel responsable municipal de Pesca.

La signatura del conveni ha estat presidida per l’alcalde, Diego Zaragozí i ha comptat amb la participació de l’edil d’àrea i el Patró Major, Antonio Ferrer.

“Les embarcacions d´arts menors de la Confraria d´Altea interactuen des de l´antiguitat en un entorn privilegiat, del qual són conscients i per això actuen en conseqüència”; ha apuntat Jose Orozco, que ha reconegut ser “coneixedors de les dificultats que les embarcacions d’arts menors es troben per realitzar el seu treball en un entorn natural, dificultats aprofundides per la seua col·laboració en l’albirament de cetacis i tortugues marines. Estes interaccions suposen fortes pèrdues econòmiques per deteriorament del material de pesca, descens de captures i costos de reparació, així com temps perdut per material no operatiu”.

En paraules d’Orozco, “este conveni de col·laboració té per objecte fomentar la pesca artesanal de la nostra badia, com a font de cultura local i subministradors de peix de qualitat des del respecte al medi ambient marí i com a col·laboradors en l’albirament de cetacis i tortugues marina per garantir-ne la supervivència”.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha signat un conveni de col·laboració amb el Grup Local d’Acció de la Marina, amb una aportació de 6.000€, que porta al GALP La Marina a incloure al municipi d’Altea al seu territori. “Això permetrà als promotors relacionats amb la pesca, la cultura marinera, la cura del medi ambient i l’economia blava accedir als fons europeus per impulsar i finançar els seus projectes de cara a la propera convocatòria que tindrà lloc a finals del 2024”, ha conclòs el regidor de Medi Ambient i Pesca, Jose Orozco.

Pin It on Pinterest